Aandacht en concentratie

Deze training is er op gericht om de aandacht, concentratie en executieve functies (o.a. werkgeheugen) van kinderen met AD(H)D te versterken.  

Aandacht en concentratie

Braingame Brian
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Braingame Brian daadwerkelijk effectief is. Het versterken van de aandacht en concentratie is nog nooit zo leuk geweest. Deze training sluit aan bij het digitale tijdperk, waarbij beloning een belangrijk aspect van de training is.

De training bestaat uit meerdere contactmomenten met de trainer, een intake-, eindgesprek en een thuisbijeenkomst. De training duurt ongeveer zes weken, waarbij er per week vier sessies zijn (ongeveer 40 minuten per sessie). Uw kind kan gewoon thuis aan een eigen computer werken aan de training, waarbij hij/zij in een dynamische spelwereld werkt aan opdrachten die een beroep doen op de executieve functies en de concentratie en aandacht. Naast de computertraining zal er vooraf en tijdens de training ook aandacht zijn voor kennis en vaardigheden van de ouders en leerkrachten. Psycho-educatie voor uw kind of voor u als ouders kan aanbevolen worden om het traject te laten slagen.

KluppluZ heeft overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor de kosten niet (geheel) voor eigen rekening hoeven te zijn.

Voor wie is het?​
Heeft uw kind AD(H)D en moeite om zijn/haar gedrag te reguleren? Kan uw kind hulp gebruiken in het versterken van de executieve functies (zoals plannen en organiseren, inhibitie, cognitieve flexibiliteit en werkgeheugen)? Dan kan deze training iets voor uw kind zijn.