Trainingen voor kinderen

Groepstrainingen 
De trainingen binnen KluppluZ hebben als doel om kinderen een vaardigheid aan te leren waardoor zij kunnen groeien in hun zelfvertrouwen en zelfredzamer zijn.  

Rots en Water (klassikaal primair onderwijs)
Soms kunnen kinderen wel wat extra hulp gebruiken op het gebied van weerbaarheid of met het omgaan van emoties. 

De weerbaarheidstraining Rots en Water bieden wij vanaf 2021 aan op scholen (klassikaal). Zo leren alle kinderen hiervan en creëren we een positieve en inclusieve groepsleercurve, waarbij de leerlingen waar mogelijk zorg over is, vanzelf meegaan in dit groepsproces. Onze docenten zijn hier goed in en zijn bovendien gecertificeerde Rots en Water trainers. Ook de leerkracht wordt betrokken in dit proces.

De training bestaat uit een weerbaarheidsprogramma en een effectief anti-pest-programma. Weerbaarheid (Rots) en solidariteit (Water) worden in balans gepresenteerd en getraind. Door sport, spel en bewegen, ontwikkelen kinderen vaardigheden, zoals regels en grenzen leren aanvaarden en respecteren. De actie wordt afgewisseld met kringgesprekken en reflectiemomenten. De kinderen kunnen Rots en Water overal toepassen; tijdens het buitenspelen op de bso, in conflictsituaties op school, tijdens een spreekbeurt en zelfs bij een moeilijk afscheid.

De betrokken leerkracht ontvangt na afloop een duidelijke en praktische handleiding waardoor de ingezette beweging ook door de leerkracht kan worden gebruikt en voortgezet. Neem gerust contact op met onze adviseur Mariette Rijks voor meer informatie: m.willemse@kluppluz.nl of bel 06 - 13 90 27 92
  
KIES   
Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn.

Met de speel- en praatgroep KIES van KluppluZ leren kinderen de scheiding van hun ouders begrijpen, een plaats te geven en een manier te vinden die hen helpt om te gaan met alles wat ze moeilijk vinden bij de scheiding.

Voor professionals

Je eigen talent benutten én dat van het kind nog meer laten stralen? Wij bieden diverse ondersteuningsmogelijkheden om jou hiermee te helpen. Ons zusterbedrijf Edux is gespecialiseerd in trainingen voor professionals in de kinderopvang en onderwijs. Samen zetten wij jou in je kracht.

Hoe werkt KluppluZ?

KL_487121_Iconen_proces_OUDERS_neutraal.jpg

 

Meer weten?

Wil je meer informatie? Bijvoorbeeld wat je van ons kunt verwachten, welke stappen genomen worden of wie de kosten betaalt? Deze informatie kun je op deze pagina vinden.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Bel ons op 040 - 294 89 39 of vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op.