KluppluZ start aan de Venetiëstraat in Eindhoven

31 oktober 2016

Hoera, vanaf 1 november hebben we er weer een nieuwe KluppluZ locatie bij! Op een geheel nieuwe locatie aan de Venetiëstraat gaan we van start met twee groepen gespecialiseerde naschoolse begeleiding voor kinderen- en jongeren in de leeftijd van 4-12 en 13-18 jaar, daarbij rekening houdend welke groep het beste aansluit bij de ontwikkeling/behoefte van het kind.

De ondersteuning van KluppluZ is gericht op versterking van de leerling in een naschoolse voorziening. Dit in een ononderbroken ontwikkelingslijn met het onderwijs, met als doel dat kinderen zich thuis voelen en conform hun mogelijkheden ontwikkelen en uitgedaagd worden om te groeien naar een zo zelfstandig mogelijke volwassenheid.

Dit doen we in samenwerking met het SSOE. Stichting Speciaal Onderwijs en Expertise Centrum. In het bijzonder met de Monseigneur Bekkersschool. Deze school heeft een regionale functie voor zeer moeilijk lerende kinderen met een duidelijke ontwikkelingsachterstand.

De activiteiten zijn gericht op het aansluiten van de ontwikkelingsmogelijkheden en talenten van de leerlingen op basis van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Daarnaast is het mogelijk om op maat de KluppluZ medewerkers in te zetten voor thuisbegeleiding en ondersteuning op school.
In het pand vestigt ook het bestuurskantoor van het SSOE en hun expertise centrum met de ambulant begeleiders.

KluppluZ start aan de Venetiëstraat in Eindhoven