Plannen en organiseren

Wanneer kinderen in de bovenbouw van de bassischool komen of (net) op de middelbare school zitten, kunnen er steeds meer ergernissen ontstaan in de thuissituatie wanneer er een beroep gedaan wordt op het planningsvermogen van kinderen. Voor veel kinderen, vooral kinderen met zwakkere executieve functies of een zwakkere concentratie, is dit moeilijk. 

Plannen en organiseren

Bij Plannen en organiseren wordt gewerkt met de methodieken ‘Zelf plannen’ of ‘Hoe plan ik mijn huiswerk’, die bewezen effectief zijn. De begeleiding richt zich op het versterken van de zelfstandigheid door zelfinzicht te versterken en het aanreiken van tools en strategieën.

Binnen KluppluZ werken orthopedagogen en psychologen die uw kind kunnen begeleiden bij het beter plannen en organiseren van het huiswerk, maar ook andere alledaagse taken. Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van een agenda, een to do-lijst, prioriteiten stellen, concentratie en afleidingen, huiswerkplanning en leerstrategieën. De begeleiding bestaat uit 8 tot 10 bijeenkomsten en vindt plaats bij KluppluZ.

KluppluZ heeft overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor de kosten niet (geheel) voor eigen rekening hoeven te zijn.

Voor wie is het?​
Heeft uw kind moeite met de zelfstandigheid, bijvoorbeeld bij het opruimen van de slaapkamer, het denken aan spullen en het doen van boodschappen? Dan kan deze begeleiding iets voor uw kind zijn.