Psycho-educatie

Bij KluppluZ vinden we het belangrijk dat kinderen opgroeien in een omgeving waarin ze zich veilig en begrepen voelen. Om een vertrouwde omgeving te creëren, is het belangrijk dat het kind zichzelf begrijpt én begrepen wordt door zijn omgeving. Psycho-educatie levert daar een positieve bijdrage aan. Psycho-educatie helpt u en uw kind bij de voorlichting over eventuele ontwikkelingsstoornissen.

Psycho-educatie

Wat is psycho-educatie?
Een veilige en vertrouwde omgeving begint bij begrip, acceptatie en erkenning. Daarom vindt KluppluZ het belangrijk dat een kind zichzelf begrijpt, accepteert en door middel van onze ondersteuning een weg vindt in de maatschappij. Misschien is het voor uw kind en zijn omgeving moeilijk te begrijpen waarom hij zo snel boos wordt, hij last heeft van harde geluiden of waarom hij het moeilijk vindt wanneer zijn planning onverwacht verandert. Om dit beter te begrijpen, is er soms extra ondersteuning gewenst. Het is niet alleen van belang dat uw kind zichzelf beter leert begrijpen en verwoorden, maar ook om u als ouder hierin mee te nemen, zodat iedereen dezelfde taal spreekt.

KluppluZ biedt psycho-educatie aan voor o.a. kinderen met leerproblemen, autisme en ADHD. Het gaat hierbij om een maatwerktraject, dus individueel afgestemd op het kind en de ouders. Zo wordt ingespeeld op de vragen die u en uw kind zelf hebben met betrekking tot zijn ontwikkelingsstoornis. We maken hierbij gebruik van verschillende methodes en materialen, zoals psycho-educatieboekjes en Brain Blocks.

Voor wie is het?​
KluppluZ richt zich met psycho-educatie op het kind bij wie een diagnose is vastgesteld en daar vragen over heeft. We vinden het van belang dat een kind zelf vragen heeft of in staat is vragen te hebben over zijn ontwikkelingsstoornis en dus naar antwoorden zoekt.