“Het is heel waardevol om te zien wat er écht in leerlingen zit”

16 april 2021

Ik werk nu vijf jaar op deze basisschool als leerkracht in groep 8. Elk jaar neemt KluppluZ bij ons de NIO toets (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau) af. Ik vind het altijd erg fijn dat een andere persoon op een andere manier kijkt naar de prestaties van de leerlingen. Zelf kijken we natuurlijk naar de lesstof, maar het is heel waardevol om aan de hand van de NIO te zien wat er écht in de leerlingen zit. Dus dat je niet alleen kijkt naar wat ze kunnen leren, maar ook naar hun andere vaardigheden.

Stapje voor stapje
John Schoone (adviseur SKO van KluppluZ) is een echte onderwijsprofessional. Hij neemt de leerlingen stapje voor stapje mee door de test. Dat is prettig, want ze vinden het vaak toch best spannend. Tijdens de toets kijkt John ook naar het gedrag en de reacties van de leerlingen. Dit neemt hij allemaal mee in de nabespreking.

“De NIO is voor ons een erg waardevolle meting”

Geen twijfel mogelijk
Bij ons is er geen twijfel over mogelijk of we de NIO afnemen. Het is voor ons een erg waardevolle meting. Het advies van school komt meestal overeen met het advies dat voortkomt uit de NIO. Maar soms zijn er uitschieters en denk je ‘Wow oké, dit is echt verrassend goed’. Een enkele leerling scoort lager, maar ook dat is vaak te verklaren.

Korte lijntjes, duidelijke communicatie
Waarom ik tevreden ben over KluppluZ? Omdat de lijntjes kort zijn. Als ik een vraag stel, krijg ik altijd snel een reactie. En omdat KluppluZ álles regelt: van ouder-informatiebrief tot begeleidende uitleg bij de uitslag. De informatie is bovendien erg duidelijk, voor mijzelf én voor de ouders.

Eline (leerkracht van groep 8) over KluppluZ

“Het is heel waardevol om te zien wat er écht in leerlingen zit”