Trainingen voor professionals

Professionals in de jeugdketen kunnen voor trainingen terecht bij Edux, dat net als KluppluZ onderdeel is van Wij zijn JONG.

Bezoek de website van Edux

Groepstrainingen voor kinderen
De trainingen binnen KluppluZ hebben als doel om kinderen een vaardigheid aan te leren waardoor zij kunnen groeien in hun zelfvertrouwen en zelfredzamer zijn.

Rots en Water 
Soms kunnen kinderen wel wat extra hulp gebruiken op het gebied van weerbaarheid of met het omgaan van emoties. 

De weerbaarheidstraining Rots en Water bieden wij vanaf 2021 aan op scholen (klassikaal). Zo leren alle kinderen hiervan en creëren we een positieve en inclusieve groepsleercurve, waarbij de leerlingen waar mogelijk zorg over is, vanzelf meegaan in dit groepsproces. Onze docenten zijn hier goed in en zijn bovendien gecertificeerde Rots en Water-trainers. Ook de leerkracht wordt betrokken in dit proces.

De training bestaat uit een weerbaarheidsprogramma en een effectief anti-pest-programma. Weerbaarheid (Rots) en solidariteit (Water) worden in balans gepresenteerd en getraind. Door sport, spel en bewegen, ontwikkelen kinderen vaardigheden, zoals regels en grenzen leren aanvaarden en respecteren. De actie wordt afgewisseld met kringgesprekken en reflectiemomenten. De kinderen kunnen Rots en Water overal toepassen; tijdens het buitenspelen op de bso, in conflictsituaties op school, tijdens een spreekbeurt en zelfs bij een moeilijk afscheid.

De betrokken leerkracht ontvangt na afloop een duidelijke en praktische handleiding waardoor de ingezette beweging ook door de leerkacht kan worden gebruikt en voortgezet. Neem gerust contact op met onze adviseur Mariette Rijks voor meer informatie: m.willemse@kluppluz.nl of bel 06 - 13 90 27 92