Emotie

Extra hulp

bij emotionele ontwikkeling.

Sommige kinderen en jongeren hebben extra hulp nodig tijdens hun schoolperiode. Wij begrijpen dat als geen ander en bieden hen de begeleiding en aandacht die ze verdienen. KluppluZ doet onderzoek naar emotie ontwikkeling, zoals angst, eenzaamheid en faalangst. Daarnaast bieden we verschillende vormen van begeleiding, zowel individueel als in groepsverband.

Angst

Wat kun je doen als je kind angstig is voor bepaalde situaties? Wat is angst eigenlijk? En hoe ontstaat het? Ieder kind verdient het om zich veilig te voelen. De professionals van KluppluZ kunnen helpen de oorzaak van de angst te achterhalen én om de angst te overwinnen.

Lees meer

Eenzaamheid

Ieder kind verdient het om zich goed te voelen. Maar soms voelt het zich eenzaam. Wat is eenzaamheid? En wat kun je doen voor je kind als hij/zij zich eenzaam voelt? Soms heeft een kind (tijdelijk) een speciaal persoon nodig. Die kan horen wat het kind (nog) niet kan zeggen.

Lees meer

Faalangst

Ieder kind heeft  waardering en erkenning nodig om zich tot een zelfverzekerd en zelfstandig persoon te kunnen ontwikkelen. De angst om niet gewaardeerd of erkend te worden kan omslaan in faalangst. Wat is faalangst? Hoe ontstaat faalangst? En kun je faalangst overwinnen?

Lees meer