Maximiliaanstraat

KluppluZ Maximiliaanstraat

Maximiliaanstraat 2A, 5616 EP Eindhoven

In een gemoedelijke, prikkelarme en veilige omgeving biedt KluppluZ Maximiliaanstraat opvang aan kinderen van 4 tot 13 jaar met een extra hulpvraag. Je vindt ons in de Jan Nieuwenhuizenschool. Op onze vestiging zitten kinderen van deze school en ook van andere scholen.

040 - 294 89 39

Zelf de dag indelen

Zelf de dag indelen

Op het planbord maken de kinderen hun eigen planning. Sommige kinderen maken een planning voor de hele middag, anderen plannen per half uur. Door zelf hun dag in te delen, hebben de kinderen eigen inbreng en leren ze eigen keuzes maken. Daarnaast geeft het planbord structuur en houvast. Kinderen die zelf geen planning kunnen maken, krijgen ondersteuning van ons.

Vakanties

Vakanties

In vakanties kunnen de kinderen de hele dag bij ons terecht. We lunchen dan gezamenlijk en ondernemen passende activiteiten. We gaan bijvoorbeeld knutselen, koken, naar het handvaardigheidslokaal of we maken een uitstapje naar het park. De activiteiten sluiten altijd aan op de mogelijkheden en behoeftes van de kinderen.

Eigen hoek voor kinderen van acht-plus

Eigen hoek voor kinderen van acht-plus

Kinderen van acht jaar en ouder hebben een eigen hoek en spelmateriaal. We ontwikkelen deze hoek in samenspraak met de kinderen. Daarnaast kunnen de kinderen de rust opzoeken in de bibliotheek. Bijvoorbeeld om een boek te lezen of muziek te maken. Op de gang hangt een dartbord, waarvan de kinderen van acht-plus zelfstandig gebruik kunnen maken.

Op deze vestiging

Speciaal voor jou

We hebben een eigen groepsruimte met twee bouwhoeken, een knutselhoek, een keukentje, een spelletjestafel, een acht-plushoek en een hoek met een Xbox. Zijn er kinderen die willen chillen? Voor hen is er een rustruimte waar ze kunnen relaxen of rustig (samen) kunnen spelen. De rustruimte wordt ook gebruikt voor kinderen die last hebben van de prikkels op de groep.

Buitenspelen doen we graag! We zijn dan ook elke middag minimaal een half uur te vinden op onze buitenspeelplaats. Ook gaan we soms naar het park of de speeltuin in de buurt. Bij slecht weer kunnen we in de gymzaal spelen.

Openingstijden

Ma bso: 14.30 tot 18.00 uur
   
Di bso: 14.30 tot 18.00 uur
   
Wo bso: 12.30 tot 18.00 uur
   
Do bso: 14.30 tot 18.00 uur
   
Vr bso: 12.30 tot 18.00 uur
   

In vakanties en op studiedagen kunnen de kinderen op hun vaste dagen van 8.30-18.00 uur bij ons terecht.

Groepen

Onze groep bestaat uit maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Op de groep zitten voornamelijk jongens maar ook een aantal meisjes. Tussen 14.30 en 15.30 uur worden de kinderen van andere scholen met de taxi naar Kluppluz gebracht. Elke dag zijn er twee pedagogisch professionals aanwezig om de kinderen te begeleiden. Tussen 17.00 en 17.30 uur worden de meeste kinderen weer opgehaald door hun ouders.

Suzanne Arts
Coördinator Planning en Advies
040 - 294 89 39
info@kluppluz.nl 

Ons adres
Maximiliaanstraat 2A
5616 EP Eindhoven

LRK bso: 155350766

Plan route