Venetiëstraat

KluppluZ Venetiëstraat

Venetiëstraat 43, 5632 RM Eindhoven

In de Monsieur Bekkersschool (MBS) in Eindhoven biedt KluppluZ Venetiëstraat buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar met leer- en ontwikkelingsachterstand. We werken nauw samen met school en wisselen kennis en ervaring uit. Zo bereiden we de kinderen voor op een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de maatschappij als het gaat om wonen, werken en vrijetijdsbesteding.

040 - 294 89 39

Ieder kind kan meedoen

Ieder kind kan meedoen

Wij zorgen ervoor dat ieder kind kan meedoen met alle activiteiten. Is een kind wat minder mobiel? Of heeft het ondersteuning nodig bij dagelijkse vaardigheden (ADL)? Dan bedenken we creatieve oplossingen. Ook als kinderen moeite hebben met prikkelverwerking of (zelf)regulatie, bieden we ondersteuning. Door succeservaringen en aanmoediging geven we kinderen zelfvertrouwen om zaken zelf te doen. We sluiten hierbij aan op de communicatiemethodes van school.  

Samenspel en samenwerking

Samenspel en samenwerking

Om het kind zo volledig mogelijk te ondersteunen, zetten we therapeuten in die langskomen op onze vestiging. Vaardigheden zoals zelfredzaamheid, communicatie, gedrag en sociale competentie vinden we erg belangrijk.

Samen kijken welke vestiging het beste past

Samen kijken welke vestiging het beste past

Voordat een kind op de groep start, bekijken we welke vestiging van KluppluZ voor het kind het beste past. We letten daarbij onder andere op de ontwikkelingsleeftijd en op de begeleidingsvraag van het kind.

Op deze vestiging

Speciaal voor jou

Op onze vestiging vind je twee groepen, waar kinderen tussen de leeftijd van 4 tot 18 jaar naast en met elkaar spelen. De ruimtes beschikken over een variatie aan spelmateriaal, voor elke ontwikkelingsleeftijd is er iets te vinden. De kinderen kunnen op ontdekking in de themahoek, knutselhoek, bouwhoek of rusthoek. Spelen met de tovertafel of sensorisch spelmateriaal is ook zeer geliefd. Ook gebruiken we geregeld de ruimtes binnen de MBS, zoals de snoezelruimte, de gymzalen, de horeca keuken en het grote plein. Het team pedagogisch professionals staat klaar om kinderen na schooltijd passende begeleiding te bieden.

Openingstijden

Ma bso: 15.00 tot 18.00 uur
   
Di bso: 15.00 tot 18.00 uur
   
Wo bso: 12.30 tot 18.00 uur
   
Do bso: 15.00 tot 18.00 uur
   
Vr bso: 12.30 tot 18.00 uur
   

 

Groepen

Twee groepen met een eigen groepsruimte

Onze groepen

  • Rode groep: kinderen van speciaal onderwijs (SO) en onderwijszorg (OZ) van 4 t/m 13 jaar. 
  • Blauwe groep: kinderen van voortgezet speciaal onderwijs (VSO) van 12 t/m 18 jaar. 

Naast onze eigen ruimtes gebruiken we ook regelmatig een aantal ruimtes binnen de school. Zoals de professionele horecakeuken, de snoezelruimte en de gymzalen.

Suzanne Arts
Coördinator Planning en Advies
040 - 294 89 39
info@kluppluz.nl 

Ons adres
Venetiëstraat 43
5632 RM Eindhoven

LRK bso: 331045400

Plan route