Kinderopvangbegeleiding (KOZA)

Een kind ontwikkelt zich in fases/met sprongen. Niet alle kinderen maken op hetzelfde moment dezelfde ontwikkeling door. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Met het kinderopvang-zorg arrangement biedt KluppluZ preventieve ondersteuning voor het kind in de kinderopvang wanneer er signalen zijn ontstaan dat hij of zij (tijdelijk) een extra ondersteuningsbehoefte heeft. 

Ondersteuning op de reguliere opvang
Met deze begeleiding streven we ernaar om de reguliere opvang voor zo veel mogelijk kinderen toegankelijk te houden door expertise toe te voegen en praktische ondersteuning te bieden.

Op tijd ondersteuning bieden helpt
Juist voor de kinderen die zich langzamer of sneller ontwikkelen dan het gemiddelde, is het van extra groot belang om dit zo vroeg mogelijk te signaleren en te volgen. Hoe eerder we iets signaleren, waarbij de leeftijd van een kind een grote rol speelt, hoe meer er bereikt kan worden. Dit is op de eerste plaats in het belang van de ontwikkeling van het kind. Door tijdig de juiste ondersteuning te bieden kan later (langdurige) zwaardere en veelal ook een duurdere vorm van behandeling voorkomen worden en mogelijk uitblijven. 

Ondersteuning professionals
Het inzetten van dit arrangement resulteert ook in een kwaliteitsimpuls in de ondersteuning aan de betrokken professionals van de kinderopvanggroep van het kind. Het verhoogt de pedagogische kwaliteit  zoals competentie ontwikkeling in vroegsignalering, en het biedt de medewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. 

Hoe werkt KluppluZ?

KL_487121_Iconen_proces_OUDERS_neutraal.jpg

 

Meer weten?

Wil je meer informatie? Bijvoorbeeld wat je van ons kunt verwachten, welke stappen genomen worden of wie de kosten betaalt? Deze informatie kun je op deze pagina vinden.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Bel ons op 040 - 294 89 39 of vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.