Faunuslaan

KluppluZ Faunuslaan

Faunuslaan 19, 5631 KN Eindhoven

'Wat een betrokken medewerkers en een huiselijke sfeer' horen wij van ouders. Wie bij ons binnenloopt, ervaart het zelf. KluppluZ Faunuslaan biedt opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar met een extra hulpvraag. Wij zijn gevestigd in de Petraschool. De samenwerking met deze school is goed. De lijntjes tussen de leerkrachten van school en onze pedagogisch professionals zijn kort.

040 - 294 89 39

Kinderen kunnen zichzelf zijn

Kinderen kunnen zichzelf zijn

Kinderen kunnen bij ons zichzelf zijn in een veilige en gestructureerde omgeving. Wij vinden het erg belangrijk om de initiatieven van kinderen te volgen. Zij laten ons zien waar hun behoeften liggen en welke ideeën zij hebben. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Ieder kind kan meedoen

Ieder kind kan meedoen

Wij bieden activiteiten die voor alle kinderen toegankelijk zijn. Steeds bedenken we creatieve oplossingen, zodat ieder kind kan meedoen. Daarbij zetten we de kracht van de kinderen in. We stimuleren hen om – met ons naast zich – zelf een oplossing te bedenken.

Zelf de dag indelen

Zelf de dag indelen

Op een planbord kunnen de kinderen met pictogrammen aangeven wat ze die dag willen doen. Op dit bord hangt een foto van elk kind. Door zelf hun dag in te delen, ervaren de kinderen een gevoel van controle. Zij kunnen doen wat ze zelf leuk vinden. Zo oefenen ze zelfstandigheid en is er structuur. Wil een kind wisselen van activiteit? In overleg kan dat altijd. Als een kind het lastig vindt om te kiezen dan helpen wij daar bij.

Op deze vestiging

Speciaal voor jou

KluppluZ Faunuslaan is gevestigd in de Petraschool, een school voor speciaal basisonderwijs (SBO). We hebben daar verschillende ruimtes waar de kinderen kunnen spelen of zich even kunnen terugtrekken. Wist je dat wij een chillkamer hebben? Hier kunnen de kinderen relaxen, gamen op de Nintendo Wii of rustig (samen) spelen. Ook mogen we de grote schoolkeuken gebruiken en het technieklokaal. Op het grote buitenspeelplein kunnen de kinderen fietsen, steppen, klimmen, rennen en in de zandbak spelen. In de schoolvakantie mogen we de gymzaal van school gebruiken. Daar organiseren we spelletjes. Maar we kunnen er ook grote hutten bouwen of even lekker uitrazen bij slecht weer.

Openingstijden

Ma bso: 14.30 tot 18.00 uur
   
Di bso: 14.30 tot 18.00 uur
   
Wo bso: 12.30 tot 18.00 uur
   
Do bso: 14.30 tot 18.00 uur
   
Vr bso: 12.30 tot 18.00 uur
   

In vakanties en op studiedagen zijn de kinderen op hun vaste dagen van 8.30-18.00 uur welkom.

Groepen

Onze groep bestaat uit maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. De kinderen uit de groep komen van verschillende scholen. Soms zijn dit reguliere scholen, maar meestal komen de kinderen van het speciaal (basis)onderwijs. De jongens en meisjes uit de groep spelen zowel met leeftijdsgenoten als met oudere en jongere kinderen. Het is leuk om te zien hoe oudere kinderen de jongere kinderen helpen.

Onze vestiging wordt bezocht door kinderen van verschillende scholen. De kinderen van de Petraschool, waarmee wij het pand delen, komen binnendoor naar ons toegelopen. Daarnaast worden de kinderen van de andere scholen opgehaald met een taxibusje.

In de vakantie zijn we regelmatig te vinden in het park, bij de kinderboerderij of in de speeltuin in de buurt. Voor elke vakantie maken we een vakantieplanning. Hierin staat per dag beschreven wie er werkt en wat voor activiteit we gaan doen. Zo zijn de kinderen voorbereidt op wat ze kunnen verwachten.

Suzanne Arts
Coördinator Planning en Advies
040 - 294 89 39
info@kluppluz.nl 

Ons adres
Faunuslaan 19
5631 KN Eindhoven

LRK bso: 787601986

Plan route