Leren

Extra hulp

Tijdens je schoolperiode.

Sommige kinderen en jongeren hebben extra hulp nodig tijdens hun schoolperiode. Wij begrijpen dat als geen ander en bieden hen de begeleiding en aandacht die ze verdienen. KluppluZ doet onderzoek naar leerontwikkeling, zoals concentratie, dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid en intelligentie. Daarnaast bieden we verschillende vormen van begeleiding, zowel individueel als in groepsverband.

Concentratie

Is jouw kind een dagdromer? Kan hij of zij zich niet concentreren op een taak? Of is het snel afgeleid? Dan kan het zijn dat jouw kind concentratieproblemen heeft. Schoolprestaties en de ontwikkeling van je kind kunnen hieronder lijden. Gelukkig kun je concentratie trainen. 

Lees meer

Dyscalculie

Wat is Dyscalculie? Hoe herken ik Dyscalculie? En wat kan ik doen als ik denk dat mijn kind Dyscalculie heeft? Als je deze vragen hebt kunnen wij je helpen. Wij geloven namelijk dat elk kind zich verder kan ontwikkelen als het de juiste begeleiding krijgt.

LEES MEER

Dyslexie

Wat is Dyslexie? Hoe herken je Dyslexie bij je kind? Wat is de oorzaak van Dyslexie? En hoe zit het met een Dyslexieonderzoek? KluppluZ geeft antwoord en helpt je verder. Wij geloven namelijk dat elk kind zich verder kan ontwikkelen als het de juiste begeleiding krijgt. 

LEES MEER

Hoogbegaafdheid

Wat is hoogbegaafdheid? En wanneer ben je hoogbegaafd? Er zijn verschillende typen hoogbegaafdheid. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om hoogbegaafdheid te herkennen. Denk jij of denkt de school van jouw kind dat je kind hoogbegaafd is?

LEES MEER

Intelligentie

Wat bedoelen we met intelligentie? Hoe hangt dit samen met het presteren op school? En hoe wordt dit bepaald? KluppluZ kan helpen de mate van intelligentie bij je kind vast te stellen. En om passende ondersteuning aan te bieden. Thuis, op school of op de opvang.

LEES MEER