Thuisbegeleiding

Soms lukt opvoeden even niet zoals ouders/verzorgers het graag zouden willen. In deze situaties biedt KluppluZ de mogelijkheid van een tijdelijke begeleiding in de thuissituatie. Door met een gespecialiseerde medewerker van KluppluZ te kijken naar oorzaken van gedrag en samen te zoeken naar oplossingen, krijgen ouders weer grip op de opvoeding en vertrouwen in de aanpak van hun kind.   
  
Altijd op maat 
Onze medewerker geeft individuele begeleiding om het gezin weer fijner te laten draaien. De thuisbegeleiding van KluppluZ kan in verschillende situaties worden ingezet. Een thuisbegeleiding is altijd op maat en kan, in tegenstelling tot andere vormen van ambulante begeleiding, in de avond en/of in het weekend plaatsvinden omdat dit de tijdstippen zijn dat ouders ondersteuning nodig hebben (als het kind thuis is).  Nadat de vraagstelling duidelijk en concreet in kaart is gebracht, wordt vanuit de krachten van de ouders en/of het kind een begeleidingsplan opgesteld. Afhankelijk van de begeleidingsbehoeften wordt gekeken op welke intensiviteit ondersteuning wordt ingezet en voor welke periode. Het traject wordt halverwege en aan het einde geëvalueerd. Ouders ontvangen van de begeleider een korte rapportage na afloop. 
 
Ontwikkelen in eigen tempo 
Thuisbegeleiding kan ook worden ingezet om een of meerdere kinderen van het gezin tijdelijk individueel te begeleiden wanneer blijkt dat er extra ondersteuningsbehoefte is.  
Individuele begeleiding door een gespecialiseerde medewerker van KluppluZ vergroot het welbevinden en verhoogt de betrokkenheid van een kind, waardoor het meer in zijn kracht komt te staan en verder kan ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. 

Hoe werkt KluppluZ?

KL_487121_Iconen_proces_OUDERS_neutraal.jpg

 

Meer weten?

Wil je meer informatie? Bijvoorbeeld wat je van ons kunt verwachten, welke stappen genomen worden of wie de kosten betaalt? Deze informatie kun je op deze pagina vinden.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Bel ons op 040 - 294 89 39 of vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op.