Begeleiding thuis

Soms lukt opvoeden even niet zoals ouders/verzorgers het graag zouden willen. In deze situaties biedt KluppluZ de mogelijkheid van een tijdelijke begeleiding in de thuissituatie. Door met een gespecialiseerde medewerker van KluppluZ te kijken naar oorzaken van gedrag en samen te zoeken naar oplossingen, krijgen ouders weer grip op de opvoeding en vertrouwen in de aanpak van hun kind.

Altijd op maat 

Onze medewerker geeft individuele begeleiding om het gezin weer fijner te laten draaien. De thuisbegeleiding van KluppluZ kan in verschillende situaties worden ingezet. Een thuisbegeleiding is altijd op maat en kan, in tegenstelling tot andere vormen van ambulante begeleiding, in de avond plaatsvinden omdat dit de tijdstippen zijn dat ouders ondersteuning nodig hebben (als het kind thuis is).  Nadat de vraagstelling duidelijk en concreet in kaart is gebracht, wordt vanuit de krachten van de ouders en/of het kind een begeleidingsplan opgesteld. Afhankelijk van de begeleidingsbehoeften wordt gekeken op welke intensiviteit ondersteuning wordt ingezet en voor welke periode. Het traject wordt halverwege en aan het einde geëvalueerd. Ouders ontvangen van de begeleider een korte rapportage na afloop.

Ontwikkelen in eigen tempo 

Thuisbegeleiding kan ook worden ingezet om een of meerdere kinderen van het gezin tijdelijk individueel te begeleiden wanneer blijkt dat er extra ondersteuningsbehoefte is.  

Individuele begeleiding door een gespecialiseerde medewerker van KluppluZ vergroot het welbevinden en verhoogt de betrokkenheid van een kind, waardoor het meer in zijn kracht komt te staan en verder kan ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. 

Wil jij weten hoe wij

Jou kunnen helpen?

Meld je aan

Bekijk onze vestigingen Contact

Werkwijze

Het is soms een hele zoektocht om de juiste hulp te kunnen vinden. Wat kun je verwachten en welke stappen worden er genomen? We leggen het je graag uit.

“Vanaf het moment dat we zijn gestart, hebben we een heel ander kind”

We wilden graag weten waarom onze dochter bepaald gedrag vertoonde. We merkten iets, maar wisten niet wat. Nu we weten wat er aan de hand is, kunnen we haar helpen. En dat is zó fijn. Lees verder +

MEER ERVARINGEN