Maatwerkbehandeling

Het maatwerktraject heeft als doel om, samen met ouders en school, een structurele gedragsverandering te bewerkstelligen. In dit traject kunnen verschillende (wetenschappelijk onderbouwde) interventies worden ingezet om het probleem aan te pakken. Maatwerkbehandelingen worden gefinancierd vanuit de jeugdwet maar kunnen ook door ouders worden betaald.  

Om de behandeling zo effectief mogelijk te maken, kan er in sommige gevallen gebruik worden gemaakt van reeds ontwikkelde methodes.  

  • Zo wordt Braingame Brian ingezet om de executieve functies te versterken voor kinderen van 8 tot 12 jaar.  
  • De training Zelf Plannen is gericht op het versterken van planvaardigheden bij kinderen op het VO en wordt vaak ingezet bij kinderen met ADHD, omdat deze training voor deze doelgroep zeer geschikt is.  
  • Psycho-educatie wordt ingezet om het inzicht van de problematiek te versterken. Dit kan ingezet worden voor kinderen, ouders, groepsbegeleiders en leerkrachten.  
  • De Mindset training helpt kinderen te denken en handelen vanuit een groei mindset. Zeer geschikt voor hoogbegaafde kinderen. Deze training wordt ingezet voor kinderen van 7 tot 12 jaar.  
  • Om angst tijdens prestatiesituatie te verminderen kan een Faalangst reductie training worden ingezet voor kinderen van 8 tot 16 jaar.  
  • Ook wordt in sommige situaties een Sociale vaardigheidstraining ingezet om de sociale vaardigheden te versterken.  
Wil jij weten hoe wij

Jou kunnen helpen?

Meld je aan

Bekijk onze vestigingen Contact

Werkwijze

Het is soms een hele zoektocht om de juiste hulp te kunnen vinden. Wat kun je verwachten en welke stappen worden er genomen? We leggen het je graag uit.