Diagnostiek en Behandeling

Als er vragen zijn over het gedrag van een kind, is het fijn om hier antwoorden op te krijgen. Soms kunnen we een kind alleen goed helpen, als we eerst onderzoek doen. In opdracht van ouders en school doet KluppluZ onderzoek naar gedragsproblemen, leerproblemen en/of sociaal emotionele problemen bij kinderen van 3 tot 18 jaar. Ook voor diagnose stellend onderzoek naar bijvoorbeeld autisme, ADHD, of dyslexie kunnen ouders bij KluppluZ terecht.

Soms laat een kind kenmerken zien die lijken op Autisme, ADHD of Hoogbegaafdheid. Bij KluppluZ helpen we kinderen ook zonder diagnose. Wij geloven erin dat een kind met de juiste hulp weer volop tot ontwikkeling kan komen. Met of zonder diagnose. KluppluZ werkt oplossingsgericht en niet diagnosegericht

Het kan echter zijn dat we vinden dat een diagnose een kind juist wel verder helpt. Aan de hand van de uitkomsten, ontvangen ouders of school een advies en concrete tips waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Soms is behandeling door een psycholoog of orthopedagoog nodig. Deze professionals heeft KluppluZ ook in huis.

Onderzoek om een diagnose te krijgen, duurt maximaal drie maanden. Van aanvraag tot diagnose. Het kan worden gefinancierd door de gemeente, school, een verwijzer of ouders. Als er alleen een hulpvraag komt vanuit school dan wordt het traject door school vergoed. Zijn er vragen vanuit school en vanuit de ouders en het gezin, dan wordt onderzoek vaak door de gemeente betaald.

Wil jij weten hoe wij

Jou kunnen helpen?

Meld je aan

Bekijk onze locaties Contact

Behandeling

Deze vorm van hulp wordt ingezet wanneer begeleiding of een training onvoldoende helpt, om de ontwikkeling van een kind te stimuleren. De behandeling, ook wel traject genoemd, wordt gegeven door een orthopedagoog of psycholoog in samenwerking met een regiebehandelaar. De eis om een regiebehandelaar te koppelen aan een traject is conform de Jeugdwet. Behandeling wordt vergoed vanuit de Jeugdwet of door ouders.

Werkwijze

Het is soms een hele zoektocht om de juiste hulp te kunnen vinden. Wat kun je verwachten en welke stappen worden er genomen? We leggen het je graag uit.

"Het is onbetaalbaar dat je kind weer gelukkig mag worden"

Bij Sara dachten we nooit aan autisme. Ze maakt contact en heeft vriendjes en vriendinnetjes. De begeleiding van KluppluZ heeft ertoe geleid dat we onderzoeken lieten doen. Hieruit kwam tóch de diagnose autisme. Doordat we nu weten wat er speelt kunnen we haar ook echt helpen en hebben we weer een vrolijk kind. Lees verder +

MEER ERVARINGEN