Voor professionals

Soms hebben kinderen extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, gedrag, cognitieve of sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit kan zich uiten in gedrags- of andere problemen, die ook vaak voor spanningen in de thuissituatie zorgen.

Wat wij doen
KluppluZ biedt hulp aan kinderen op het gebied van onderzoek, behandeling en gespecialiseerde begeleiding. Dat kan op locatie, zoals op school of de kinderopvang, of thuis. Ons team kenmerkt zich door een veelzijdigheid aan expertise en professionaliteit We observeren en signaleren adequaat wat nodig is om kinderen de juiste begeleiding te bieden. KluppluZ kan in veel gevallen de hulp zelf leveren. Mocht uit onze zorgvuldige analyse (voor aanvang) blijken dat de begeleiding van KluppluZ niet volstaat, dan verwijzen we je graag door naar een gespecialiseerde partner-hulpverlener.

Preventief actie ondernemen
Helaas komt hulp voor kwetsbare kinderen vaak erg laat, waardoor er snel ingezet dient te worden op curatieve begeleiding. KluppluZ streeft er echter naar om waar nodig al in een vroeg stadium te interveniëren. We richten ons op vroegsignalering en preventie waarbij het ons uitgangspunt is om kinderen in hun reguliere setting te versterken. Hierdoor kunnen we grotere problemen (zoals bijv. uitvallen) in een later stadium mogelijk voorkomen. Dat doen wij vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid​, in samenspraak met de ouders en onze partners, zoals het onderwijs, de kinderopvang en gemeenten.​

Eline (leerkracht van groep 8) over KluppluZ

"Ik werk nu vijf jaar op deze basisschool als leerkracht in groep 8. Elk jaar neemt KluppluZ bij ons de NIO toets (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau) af. Ik vind het altijd erg fijn dat een andere persoon op een andere manier kijkt naar de prestaties van de leerlingen. Zelf kijken we natuurlijk naar de lesstof, maar het is heel waardevol om aan de hand van de NIO te zien wat er écht in de leerlingen zit." Lees verder >

Bekijk alle reviews

Even sparren?  

Heb jij een casus waarover je graag met ons van gedachten wisselt? Of heb je vragen over doorverwijzingen, financieringen of indicaties? Wij denken graag met je mee. Neem contact op via 040 - 294 89 39. 

Heb je liever dat we je terugbellen? Laat je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.